У "Дії" згенеровано понад 80 тис. посвідчень ветерана – Федоров

Посвідчення ветерана стало доступним у "Дії" 5 червня
Фото: pixabay.com

У застосунку "Дія" посвідчення ветерана з'явилося у 80 тис. українців. Про це 9 червня повідомив в ефірі національного телемарафону віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, його цитує Мінцифри.

"На сьогодні згенеровано вже понад 80 тис. посвідчень ветеранів. І надалі спостерігаємо позитивну тенденцію, отримуємо детальний фідбек. Швидко реагуємо на всі запитання, які виникають", – сказав Федоров.

За словами віцепрем'єр-міністра, зазвичай під час запуску послуги виникають проблеми, але "загалом посвідчення ветерана – це успішний кейс".

"Посвідченням ветерана в "Дії" можна користуватися в різних життєвих ситуаціях – від отримання медичних послуг до оформлення іпотеки. Не потрібно носити із собою паперовий документ – усе, щоб мінімізувати бюрократію та зробити взаємодію військових і держави якомога зручнішою", – пояснили у Мінцифри.

Контекст:

Про те, що посвідчення ветерана стало доступним у "Дії", Федоров повідомив 5 червня.

Він пояснив, що документ у застосунок може додати учасник бойових дій, людина з інвалідністю внаслідок війни, учасник війни, постраждалий учасник Революції гідності, член сім’ї загиблого ветерана війни, а також член сім'ї загиблого захисника чи захисниці України.

"Прогортайте всі документи в "Дії" – натисніть "Додати документ" – оберіть "Посвідчення ветерана" – надайте дозвіл на отримання даних і натисніть "Додати посвідчення". Усе готово, документ протягом кількох хвилин з'явиться в застосунку", – озвучив алгоритм дій Федоров.