У Києві у ставку виявили залишки російської крилатої ракети

Залишки російської ракети Х-101 транспортували на спеціальний полігон для знищення, зазначили у ДСНС
Фото: ДСНС України / Facebook

У Києві водолази-сапери виявили уламки російської крилатої ракети Х-101 в одному зі ставків. Про це 1 серпня повідомили у ДСНС України у Facebook.

"У Києві водолази-сапери мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС України виявили й вилучили безпечні залишки російської стратегічної крилатої ракети Х-101 класу "повітря – земля", які залишилися в одному зі ставків після попередніх ворожих обстрілів міста", – ідеться в повідомленні.

У держслужбі розповіли, що уламки ракети транспортували на спеціальний полігон для знищення методом контрольованого підриву.

У ДСНС закликали громадян не торкатися небезпечних залишків боєприпасів, які можуть бути на землі й у водоймах після російських повітряних атак ракетами або дронами-камікадзе, а в разі їх виявлення – одразу звертатися за номером 101 і дочекатися приїзду фахівців.

Контекст:

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками й регулярно завдають по території країни ракетних ударів. Наймасштабнішу 2024 року атаку окупанти організували 22 березня. Сили оборони України знищили 92 повітряні цілі окупантів зі 151, зокрема 35 крилатих ракет, дві авіаційні ракети і 55 дронів Shahed.

Після цього були нові повітряні атаки, зокрема на Київ.