У КМДА пропонують вивозити залишки переробленого сміття до Чорнобильської зони

Пантелеєв: Ідея стосовно вивезення "хвостів" до зони відчуження напрошується цілком логічно
Фото: EPA

Законодавчо вивозити сміття до Чорнобильської зони заборонено, підкреслив заступник голови Київської міської держадміністрації Петро Пантелеєв.

Київська міська державна адміністрація (КМДА) розглядає варіант із вивезення та захоронення сміттєвих залишків, що утворюються після переробки або спалювання, до Чорнобильської зони відчуження. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв на громадських зборах щодо питання закриття звалища в селі Підгірцях Київської області, повідомляє "Укрінформ".

"Ідея стосовно вивезення "хвостів" до зони відчуження напрошується логічно. Проте законодавством це заборонено. Ми співпрацюємо з адміністрацією цієї зони, шукаємо шляхи. Ти спалюєш сміття чи переробляєш, усе одно є залишок, який треба десь захоронити. Один із варіантів – це Чорнобиль, але це не так просто", – заявив Пантелеєв.

22 березня мер Львова Андрій Садовий запропонував створити в Чорнобильській зоні резервний сміттєвий полігон для всієї країни.

Чорнобильська зона заборонена для вільного доступу територія, що зазнала інтенсивного радіаційного забруднення після аварії на Чорнобильській АЕС 1986 року. Чорнобильська зона містить у собі частину Київської та Житомирської областей.