У Маріуполі активісти відібрали у пенсіонерів повітряні кулі кольору прапора "ДНР"

Перепалка сталася біля Вічного вогню в Маріуполі
Фото: novosti.dn.ua

У Маріуполі активісти напали на учасників акції "Безсмертний полк" і відібрали у пенсіонерів повітряні кулі кольорів прапора терористичної "ДНР".

У Маріуполі Донецької області на учасників акції "Безсмертний полк" напали активісти, які намагалися зірвати з них георгіївські стрічки, повідомляє видання "Новости Донбасса".

Учасники акції розповіли, що написали заяву в поліцію.

Перепалка сталася біля Вічного вогню в Маріуполі. Група пенсіонерів прийшла туди з повітряними кулями кольорів прапора "ДНР". Активісти відібрали у них повітряні кулі, а волонтер Галина Однорог кинула у Вічний вогонь георгіївську стрічку, повідомляє видання.

Пенсіонери вигукували на адресу активістів гасла "Фашизм не пройдет" і "Чемодан, вокзал, Львов".

Крім того, невідомі залили фарбою розвішані у місті банери з привітанням від політичних партій "Опозиційний блок" та "Наш край", пишуть "Новости Донбасса".

Поліція Донецької області на своєму сайті повідомляє, що провокацій під час урочистих заходів з нагоди 9 Травня правоохоронці не допустили. У Маріуполі біля драмтеатру учасники акції "добровільно відмовилися від використання забороненої символіки" під час спілкування з патріотично налаштованими активістами, стверджують поліцейські.

"У Донецькій області не допущено жодного конфлікту, за винятком того, що деякі особи намагалися надати недостовірну інформацію з метою привернути до себе увагу", – заявив заступник голови Нацполіції України, начальник поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін.

Станом на 15.00 поліція Донецькій області зареєструвала дев'ять повідомлень, пов'язаних із святкуванням Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Усі вони стосувалися дрібних порушень, були "поодинокі факти виявлення георгіївських стрічок", сказано в повідомленні.

Відео: Общественное ТВ Донбасса / YouTube