У Міноборони України розповіли, скільки українців за кордоном оновили свої військово-облікові дані

Загалом через "Резерв+" свої дані оновили 3,3 млн користувачів
Фото: depositphotos.com

Кількість військовозобов'язаних українців, які за кордоном оновили свої військово-облікові дані, сягнула приблизно 88 тис. Про це 8 серпня повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко в коментарі "Українській правді".

"Станом на 6 серпня близько 3,3 млн користувачів оновили дані через застосунок "Резерв+". Серед них орієнтовно 88 тис. громадян – за кордоном", – розповіла Черногоренко.

Ще 1,83 млн осіб оновили дані через ЦНАП і майже 620 тис. – через ТЦК, додала вона.

Контекст:

З 18 травня всі військовозобов'язані чоловіки й жінки України віком 18–60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) мали оновити свої облікові дані. "Резерв+" є анонсованим раніше "електронним кабінетом військовозобов'язаного". У ньому, а також у ТЦК і центрах надання адмінпослуг українці можуть оновити дані.

17 липня в Міноборони України повідомляли, що військово-облікові дані оновило майже 4,7 млн українців.

ЗМІ розповіли наприкінці листопада 2023 року, що від початку повномасштабної агресії РФ до Європи виїхало 650 тис. українських чоловіків призовного віку. Водночас не повідомляли, скільки серед них батьків трьох і більше дітей або осіб, які мають інвалідність І–ІІ груп, або людей, котрі мають інші законні підстави для виїзду в умовах воєнного стану. Також невідомо, яку частку із цієї кількості становлять чоловіки призовного віку, які виїжджали з окупованих територій через країну-агресора РФ.