У Москві українського хакера засудили до 13 років колонії за розкрадання 1 млрд руб.

Хакерам висунули обвинувачення в організації злочинної спільноти, участі в ній, крадіжках та їх спробах, а також у шахрайстві у сфері комп'ютерної інформації
Фото: pexels.com

Хакерське угруповання викрадало грошові кошти з рахунків великих російських банків за допомогою спеціальної програми.

Міщанський суд Москви засудив до 13 років колонії суворого режиму лідера хакерського угруповання, громадянина України Юрія Лисенка за розкрадання 1 млрд руб. із великих російських банків. Про це повідомляє ТАСС.

Інші 13 членів групи дістали від шести років умовно до 10 років в'язниці. Їм висунули обвинувачення в організації злочинної спільноти, участі в ній, крадіжках та їх спробах, а також у шахрайстві у сфері комп'ютерної інформації.

За даними слідства, група хакерів під керівництвом Лисенка у 2014 році за допомогою спеціальної програми викрадала кошти з рахунків клієнтів великих російських банків, а потім відновлювала баланс завдяки власним коштам кредитних організацій.

У такий спосіб злочинці викрали більше ніж 1 млрд руб. у комерційних банків. "Промсвязьбанк" втратив 39,5 млн руб., банк "Уралсиб" 45 млн руб., "Траст" 106 млн руб., банк "Зеніт" 883,5 млн. руб.