У МОЗ України заявили, що вакцинуватися проти коронавірусу можна за 28 днів після перенесеного COVID-19

Наразі невідомо, скільки триває імунітет після перенесеного COVID-19
Фото: EPA

Люди, які перехворіли на COVID-19, можуть вакцинуватися на 28-й день після одужання. Про це 6 грудня заявив завідувач відділу стратегії імунізації Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України Олександр Заіка, повідомляє пресслужба МОЗ.

За словами Заіки, вакцинуватися необхідно навіть у тому разі, якщо людина перехворіла на COVID-19 або захворіла після першої дози вакцини у зв'язку з тим, що невакциновані, які вже перехворіли на це захворювання, мають удвічі більший ризик захворіти, ніж вакциновані.

"Якщо ви захворіли на коронавірусну хворобу і після хвороби пройшло 28 днів – вакцинуйтесь. Якщо ви отримали першу дозу вакцини від коронавірусної хвороби і захворіли на COVID-19, – зачекайте 28 днів та отримайте свою другу дозу", – закликав представник МОЗ.

Контекст:

Четверта хвиля COVID-19 в Україні розпочалася раніше, ніж прогнозували, зауважував 11 жовтня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. У середині листопада влада заявила про початок спаду четвертої хвилі.

В Україні зареєстровано вакцини проти коронавірусу від Oxford/AstraZeneca (Covishield, AstraZeneca-SKBio та AstraZeneca), Pfizer/BioNTech (Comirnaty), Sinovac Biotech (Coronavac) та Johnson & Johnson (Janssen). Також українцям роблять щеплення вакциною від Moderna (Spikevax).

Вакцинація в Україні стартувала 24 лютого. Зараз можуть щепитися усі охочі віком від 12 років.

Упродовж минулого тижня в Україні зробили майже 1,3 млн щеплень проти COVID-19.