У МЗС України розповіли, чи є українці серед постраждалих від лісових пожеж у Туреччині

Лісова пожежа спалахнула в турецькій провінції Анталія
Фото: havaforum / Instagram

Серед постраждалих у лісових пожежах у Туреччині українців немає, повідомила пресслужба МЗС України в коментарі "РБК-Україна" 29 липня.

"Наразі ще не зверталися наші туристи. Постраждалих серед громадян України, принаймні офіційно, поки немає. Евакуація не планується, бо наразі потреби в ній немає", – повідомили в міністерстві.

За інформацією українських консулів, лісові пожежі в турецькій Анталії не становлять загрози курортам.

У коментарі "24 каналу" керівник консульського відділу посольства України в Туреччині Андрій Білик розповів, що станом на 29 липня в Туреччині перебуває майже 100 тис. українських туристів. 

Контекст:

Масштабна лісова пожежа спалахнула 28 липня в турецькій провінції Анталія, вогонь знищив сотні гектарів лісу та призвів до евакуації п'яти населених пунктів. Пожежа охопила центр Манавгата, через що довелося евакуювати місцевих жителів. У лікарню станом на 29 липня звернулося 122 особи, які постраждали від диму, відомо про трьох загиблих, повідомив CNN Türk.

Туреччина, яка прагне збільшити кількість своїх лісів, часто стикається із загрозою пожеж, особливо влітку, зазначало видання Daily Sabah. Причини пожеж різні, деякі, можливо, починаються через підпали, але найчастіше вони відбуваються через випадкове поховання горючих матеріалів у лісах. Торік пожежі по всій країні пошкодили 20 971 га лісів.