У першому півріччі 2024 року "ДТЕК Енерго" має 1,5 млрд грн збитків через руйнування після обстрілів

Головний фактор – зниження обсягів генерації електроенергії через обстріли Росією теплоелектростанцій компанії
Фото: dtek.com

За підсумками першого півріччя 2024 року компанія "ДТЕК Енерго" отримала понад 1,5 млрд грн збитків. Про це йдеться у фінансовій звітності компанії за відповідний період, пише "РБК-Україна". Головний фактор – зниження обсягів генерації електроенергії через обстріли Росією теплоелектростанцій компанії.

"Лише у березні – червні було здійснено сім масованих атак на ТЕС "ДТЕК Енерго". У їх результаті зруйновано або пошкоджено 90% теплової генерації компанії", – зазначили в "ДТЕК Енерго".

Там наголосили, що попри несприятливе фінансове становище, компанія й далі спрямовує усі наявні ресурси у якнайшвидше відновлення потужностей теплової генерації, у видобування вугілля, необхідне для її надійної роботи, у підготовку до опалювального сезону. Там зазначили, що у першому півріччі цього року інвестиції компанії у відновлення ТЕС становили понад 1,4 млрд грн, в українське вуглевидобування – 4 млрд грн. Завдяки цьому у січні – червні цього року шахтарям вдалося ввести в роботу 10 нових лав. План на поточний рік – 26 лав.

Загалом інвестиції компанії у відновлення ТЕС і роботу шахт цьогоріч очікують на рівні понад 11 млрд грн. У компанії також підкреслили, що виконують свої зобов'язання перед державою, попри війну забезпечуючи робочі місця для економіки, і далі своєчасно виплачують заробітну плату працівникам.

За підсумками першого півріччя 2024 року "ДТЕК Енерго" сплатив майже 9,3 млрд грн податків. Це на 62% більше, ніж за аналогічний період 2023 року (5,7 млрд грн). У "ДТЕК Енерго" запевнили, що в умовах війни й атак на енергетику ТЕС, шахти та машинобудівні підприємства й далі підтримують надійність української енергосистеми та посилено готуються до майбутнього опалювального сезону.