У понад 200 населених пунктах Харківської області продовжили комендантську годину

У Харківській області комендантська година починається переважно о 23.00
Фото: ЕРА

На частині території Харківської області дія комендантської години розпочинатиметься раніше, повідомив 13 серпня в Telegram начальник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, виклавши також відео свого коментаря національному телемарафону.

"Для 201 населеного пункту Харківщини віднині діє продовжена комендантська година – із 17.00 до 9.00. Рішення ухвалене для забезпечення ефективної роботи сил оборони, а також для безпеки цивільних, адже на цих фронтових прикордонних територіях украй небезпечно проживати", – написав він.

Синєгубов уточнив, що йдеться про 11 населених пунктів Ізюмського району, 37 – Чугуївського, 41 – Харківського, 42 – Богодухівського, 73 – Куп'янського.

12 серпня про посилення комендантської години в Липецькій і Дергачівській громадах Харківської області повідомляла Харківська районна державна адміністрація. Із 17.00 до 9.00 заборонено перебування на вулицях і в інших громадських місцях без спеціальних перепусток, також заборонено рух машин без світломаскування.

В інших населених пунктах регіону комендантська година діє переважно із 23.00 до 5.00.

Контекст:

Російські війська вторглися на територію Харківської області на початку повномасштабної війни – із 24 лютого 2022 року, але обласний центр захопити не змогли.

Окупанти щодня обстрілюють ракетами, дронами й авіабомбами Харківську область, зокрема й обласний центр.