У межах держпрограми "єОселя" видали вже 83 кредити на житло – Мінекономіки

6417 заявників у межах програми "єОселя" мають попереднє позитивне рішення банків, зазначили у Мінекономіки
Фото: depositphotos.com
У межах державної програми іпотечного кредитування "єОселя" видали вже 83 кредити, більшість – для військовослужбовців.

Про це повідомив 28 листопада пресцентр Мінекономіки.

За даними відомства, банкам у межах програми надійшло понад 20 тис. заявок від потенційних позичальників.

"6417 заявників мають попереднє позитивне рішення банків. Далі на них чекає підтвердження даних, пошук квартири й підготовка документів. 83 кредити – вже видано. Переважна більшість із них – для військовослужбовців", – ідеться у повідомленні.

У Мінекономіки України заявляли на початку листопада, що в межах програми "єОселя" до кінця року планують видати 1 тис. кредитів.

Контекст:

Програму доступної іпотеки "єОселя", ініційовану президентом, у жовтні запустив уряд, зазначили у Мінекономіки. Її модернізували й адаптували до потреб воєнного часу.

Учасниками програми можуть стати військовослужбовці за контрактом, захисники України, силовики/правоохоронці та члени їхніх сімей, а також ті, хто працює у державному й комунальному секторах, – медики, освітяни, науковці. Для них передбачено пільгові умови позики – кредит під 3% до 20 років із початковим внеском від 20%.

У програмі бере участь п'ять банків: "Ощадбанк", "ПриватБанк", "Укргазбанк", "Глобус Банк" і Sky Bank. Подати заявку можна через портал "Дія", послуга незабаром почне працювати й у застосунку, зазначили в Мінекономіки.