У серпні понад пів мільйона українців уперше під'єднали до 4G – Мінцифри

До швидкісного інтернету в Україні під'єднали 18 794 населені пункти
Фото: pixabay.com

2377 українських населених пунктів було під'єднано до 4G-зв'язку в серпні, повідомили в Міністерстві цифрової трансформації України.

Протягом серпня в Україні високошвидкісний інтернет уперше одержало понад 512 тис. осіб. Про це 7 вересня повідомили у пресуслужбі Міністерства цифрової трансформації України.

"2377 населених пунктів під'єднано до 4G у серпні, це найбільша кількість населених пунктів, під'єднаних протягом місяця, від початку року", – ідеться в релізі.

До 4G тепер під'єднали 18 794 населені пункти, у 1209 населених пунктах такий стандарт мобільного зв'язку з'явився вперше.

"Більшу частину нових населених пунктів під'єднано до 4G у діапазоні 900 МГц. Саме завдяки можливості працювати в цьому діапазоні частот оператори більше ніж удвічі прискорилися з покриттям високошвидкісним мобільним інтернетом території України", – підкреслили в Мінцифри.

Цього місяця швидкісний інтернет під'єднають жителям Вінницької, Одеської, Київської областей.

"До кінця року на черзі Черкаська, Миколаївська, Кіровоградська, Полтавська, Чернігівська, Сумська, Дніпропетровська, Херсонська, Харківська, Запорізька, Донецька, Луганська області", – перерахували в міністерстві.

Згідно з даними дослідження компанії Factum Group, проведеного в серпні – вересні 2019 року на замовлення Інтернет-асоціації України, 71% українців регулярно користувався інтернетом (частіше ніж один раз на місяць). 2018 року цей показник становив 63%. Свіжіших досліджень на цю тему не проводили.

4G-зв'язок в Україні з'явився 2017 року. Головна відмінність 4G від 3G – у швидкості передавання даних. Окрім того, 4G-мережі (стандарт LTE) надають абонентам широкосмуговий доступ до інтернету – це означає, що користуватися мережею без "просідання" швидкості доступу зможе більше людей.