У системі YouControl тепер відображатимуться дані з "Миротворця"

У YouControl відображатиметься лише найважливіша інформація про занесені в "Миротворець" дані для ідентифікації особи
Фото: YouControl / Facebook
У системі YouControl тепер відображатимуться дані з "Миротворця" – найповнішого в Україні реєстру злочинців проти національної безпеки. Інформація вже доступна під час перевірки фізичних осіб і в YouScore, повідомили в YouControl 29 березня.

Як зазначають у YouControl, співпраця з клієнтами або партнерами із цієї бази може насамперед створювати репутаційні ризики, особливо в умовах повномасштабного вторгнення. Для окремих видів діяльності (переважно у фінансовому секторі) зв'язки з особами з "Миротворця" можуть стати підставою для відмови у наданні послуг.

Також потрапляння контрагента до бази може свідчити про порушення ним законодавства України, зокрема про фінансування тероризму та розповсюдження зброї масового знищення.

У YouControl відображатиметься лише найважливіша інформація про занесені в "Миротворець" дані для ідентифікації особи. Докладніше вивчення можливе на сторінці першоджерела під час переходу за посиланням.

"Для зручності користувачів ми адаптували пошук серед усіх варіантів прізвища, імені та по батькові, у тому числі серед альтернативних імен. Завдяки цьому ви зможете легко знаходити необхідні дані, навіть у випадку помилок у написанні чи транслітерації. Зауважимо, що включення осіб у реєстр відбувається за ініціативою його авторів і громадських діячів, тож може бути суб'єктивним", – додали в YouControl.

Контекст:

Сайт "Миротворець" було створено 2014 року з ініціативи радника глави МВС України Антона Геращенка. Організація називає себе центром дослідження ознак злочинів проти національної безпеки.

Волонтери сайта "Миротворець" створили карту локалізації російських сепаратистів, терористів та бойовиків, які воювали проти України.

У базу проєкту заносять пособників терористів, порушників міжнародно визнаних кордонів України, тих, хто, на думку учасників проєкту, вчиняє дії, спрямовані проти національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.