У таксиста, що стріляв у Кам'янському, не було посвідчення охоронця Яроша – поліція

На місці конфлікту вилучили речові докази
Фото: dp.npu.gov.ua

У Кам'янському Дніпропетровської області 29-річний водій таксі забрав біля кафе трьох пасажирів. Під час поїздки один із пасажирів розпочав словесний конфлікт із водієм, а коли вони приїхали у двір на вул. Медичній, один із чоловіків вийшов із автомобіля, підійшов до водія, відчинив водійські двері і почав завдавати йому ударів телескопічною палицею по голові, повідомили в поліції.

У таксиста, що стріляв у Кам'янському Дніпропетровської області, не виявили посвідчення охоронця позафракційного народного депутата Дмитра Яроша. Про це телеканалу "112 Україна" розповіла речник управління Національної поліції у Дніпропетровській області Ганна Старчевська.

"У нападника був вилучений паспорт, військовий квиток. Він учасник бойових дій. Але про приналежність до якої-небудь охоронної структури нам не відомо. Також немає інформації, що він брав участь у бойових діях в АТО", – сказала Старчевська.

За її словами, конфлікт виник після того, як пасажири зробили зауваження водієві, що він розмовляє російською мовою.

У Головному управлінні Нацполіції Дніпропетровської області повідомили, що конфлікт стався 14 травня.

"29-річний водій таксі від кафе забрав трьох пасажирів. Під час поїздки один з пасажирів вступив у словесний конфлікт з водієм, а коли вони приїхали у двір на вул. Медичній, один із чоловіків вийшов з автомобіля, підійшов до водія, відчинив водійські двері та почав наносити йому удари телескопічною палкою по голові. Водій вибіг з автомобіля та почав тікати вниз по вулиці. Чоловік, який наносив йому удари, побіг слідом, дорогою витягнув пістолет та здійснив один постріл у сторону водія, однак не влучив. Після цього зловмисник почав телескопічною палкою бити по автомобілю", – розповіли в прес-службі поліції.

За даними правоохоронців, на перехресті вулиць таксист побачив свого колегу, до якого звернувся по допомогу. Через дві–три хвилини до них на допомогу приїхали таксисти, які намагалися затримати порушників. Одному з них удалося втекти, а другий дістав пістолет і зробив три–чотири постріли, влучивши в ногу 50-річному чоловікові – також водієві таксі. Потерпілого негайно госпіталізували до лікарні.

На місці події таксисти затримали двох учасників конфлікту – чоловіків 39 і 40 років, яких утримували до приїзду поліцейських.

Під час огляду місця події було вилучено зброю, телескопічну палицю й три гільзи.

Відомості за цим фактом було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань із попередньою правовою кваліфікацією за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). 39-річний зловмисник затриманий за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Зараз вирішують питання про обрання йому запобіжного заходу.

Лідер міської організації "Правий сектор" Аскольд Можейко стверджував, що підозрюваний у збройному конфлікті – Роман Малісевич – є членом партії Яроша ДІЯ і його особистим охоронцем.

15 травня помічник Яроша Ростислав Винар заявив, що до інциденту зі стріляниною причетний охоронець нардепа Михайло Навроцький, а не Малісевич.

В YouTube опублікували відео з місця конфлікту.