У Вінницькій області СБУ затримала чоловіка, підозрюваного у шпигунстві за колонами ЗСУ

Чоловіка затримали біля його будинку
Фото: ssu.gov.ua

У Вінницькій області контррозвідка Служби безпеки затримала чоловіка, який, за даними слідства, є агентом ФСБ Росії. Чоловік, за інформацією пресслужби СБУ, шпигував за переміщенням бойової техніки сил оборони автошляхами Вінницької й Черкаської областей у напрямку передової.

За даними слідства, ФСБ дистанційно завербувала 51-річного фельдшера одного з медзакладів у Вінницькій області. Чоловіка обрали через його прокремлівську активність у Telegram-каналах, ідеться в повідомленні.

Як інформують правоохоронці, затриманий своїм автомобілем виїжджав на міжрегіональні автотраси, де відстежував переміщення українських військових.

Задокументовано епізод, коли, виявивши військову колону, фігурант їхав за нею майже 100 км, намагаючись установити маршрут і кількість техніки в колоні, повідомили в СБУ.

Чоловіка затримали поблизу власного помешкання. У фігуранта вилучили мобільний телефон, який він використовував, за даними слідчих, для комунікації зі зв'язковим ФСБ Сергієм Лебедєвим (більш відомий як блогер Лохматий) із Донецька.

Затриманого повідомили про підозру в держзраді, вчиненій в умовах воєнного стану. У разі доведення провини йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.