У Києві затримали групу чоловіків, які могли займатися рекетом. Ними керував росіянин – СБУ

За інформацією слідства, затримані викрадали успішних підприємців, а потім вимагали в них гроші
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією затримала чоловіків, які, за інформацією правоохоронців, тероризували жителів і гостей Києва. Про це 26 вересня повідомила пресслужба СБУ.

Як розповіли в СБУ, затримані раніше відбували покарання за різні злочини, включно з розбоєм, наркоторгівлею й незаконним зберіганням зброї.

За матеріалами СБУ, очолював угруповання росіянин, який із 2017 року відсидів в українській в'язниці п'ять років за участь у терористичному угрупованні "Восток", яке воювало проти сил АТО.

За даними слідства, затримані вистежували успішних підприємців і фрилансерів, а потім вимагали в них гроші під вигаданими приводами. У разі несплати "данини" викрадали потерпілих, жорстоко катували й погрожували вбивством, повідомляють правоохоронці.

Задокументовано, як фігуранти просто посеред вулиці викрали турецького ІТ-фахівця, який мав посвідку на проживання в Україні. За інформацією слідства, чоловіка відвезли в гараж, у якому заздалегідь облаштували катівню. Як стверджують правоохоронці, з іноземця чоловіки вимагали $100 тис. Потерпілий мав переказати всю суму зі свого криптогаманця на електронний рахунок лідера угруповання, ідеться в повідомленні.

Зараз затримані перебувають під вартою без права внесення застави. У разі доведення провини їм загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.