В Yasno розповіли, коли в Україні повернуть планові графіки вимкнення світла

Після обстрілів 23 листопада по всій країні фіксували перебої зі світлом
Фото: depositphotos.com

Енергосистема України може вже 28–29 листопада перейти до звичних графіків вимкнення. Про це заявив генеральний директор Yasno, яка займається постачанням газу й електроенергії, Сергій Коваленко в ефірі національного телемарафону, який транслює канал "Рада".

"Будемо говорити моїми персональними прогнозами. Я розраховую, що завтра чи у вівторок ми повернемося до звичних графіків. Але це залежить від запуску генерації і ще декількох моментів", – зазначив Коваленко.

Контекст:

Росія здійснює масовані обстріли критичної інфраструктури України від початку жовтня.

Останній такий обстріл стався 23 листопада. Спершу повідомляли, що загинуло 10 людей, пізніше стало відомо про ще двох загиблих у Вишгороді. Влучання в об'єкти критичної інфраструктури та інші об'єкти було зафіксовано, зокрема, у Києві, Київській, Львівській та Кіровоградській областях.

Через пошкодження об'єктів енергосистеми чотири українські АЕС було від'єднано від мережі, проблеми з електро-, водо- й теплопостачанням фіксували по всій країні.

За даними командування Повітряних сил ЗСУ, українські захисники збили 51 із 70 російських ракет і п'ять ударних БПЛА. Водночас президент України Володимир Зеленський і головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зазначали, що окупанти випустили по Україні 67 ракет.

Станом на вечір 24 листопада виробники електроенергії забезпечили приблизно 50% потреб українців, працювала значна частина ГЕС і ТЕС, набирали потужність атомні станції, проінформувала пресслужба "Укренерго". До 27 листопада рівень дефіциту в енергосистемі впав до 20%.