У зоні відчуження ЧАЕС може бути приблизно 110 коней Пржевальського

Коней Пржевальського завезли в зону відчуження 20 років тому
Фото: dazv.gov.ua

Коней Пржевальського в зону відчуження Чорнобильської атомної електростанції завезли в 1998 році, відтоді їх популяція зросла, розповіли у Державному агентстві України з управління зоною відчуження.

Учені вважають, що на території зони відчуження Чорнобильської атомної електростанції може бути приблизно 110 особин диких коней. Про це повідомили у Державному агентстві України з управління зоною відчуження.

Наукова експедиція Варшавського університету природничих наук Інституту зоології імені Шмальгаузена НАН України, біосферного заповідника "Асканія-Нова" та Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника ідентифікувала 48 коней Пржевальського в цьому районі.

Кінь Пржевальського – останній вид диких коней на Землі. У природному середовищі люди їх винищили у XX столітті. Їх занесено до Міжнародної Червоної книги як вид на межі зникнення.

Коней завезли в зону відчуження в 1998 році із заповідника "Асканія-Нова". В агентстві зазначили, що на той момент популяція нараховувала 20 особин, але відтоді кількість тварин зросла у кілька разів.