Україна – третя в Європі за кількістю нових випадків COVID-19

Україна серед країн світу посідає 12-те місце за кількістю нових заражень коронавірусом
Фото: depositphotos.com
Упродовж доби 23 вересня в Європі виявили понад 129 тис. нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, найбільше – у Великобританії. Про це свідчать дані сайта Worldometers, який публікує статистику поширення захворювання на COVID-19 у світі.

Зокрема, у Сполученому Королівстві підтвердили 35 623 нові випадки коронавірусної інфекції. Слідом ідуть РФ (21 379) та Україна (9058).

Скріншот: worldometers.info

Усього у світі 23 вересня було зафіксовано понад 500 тис. нових випадків інфікування коронавірусом. Найбільше у США – майже 131 тис. Україна серед країн світу посідає 12-те місце за кількістю нових заражень.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними Міністерства охорони здоров'я, 24 вересня в Україні підтвердили 8267 нових випадків коронавірусної інфекції.

У країні поступово погіршується епідемічна ситуація, говорив 4 серпня заступник міністра охорони здоров'я – головний санлікар України Ігор Кузін. Улітку і на початку осені у країні фіксували менше ніж 2 тис. випадків щодня, із 9 вересня показник перевищив 3 тис. 16 вересня кількість нових випадків уперше із травня перевищила 6 тис.

У зв'язку з поширенням мутації восени в Україні можлива нова хвиля захворюваності на коронавірусну інфекцію, заявляв 19 серпня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Найбільше зростання кількості випадків COVID-19, за його прогнозами, буде в зимовий період.