Українка, яка потрапила під російський обстріл, отримала допомогу від Фонду Ріната Ахметова

Тетяна Іванівна має можливість продовжувати лікування
Фото надала команда Фонду Ріната Ахметова

67-річна тяжкопоранена жителька Сумської області Тетяна Іванівна отримала допомогу в лікуванні від Фонду Ріната Ахметова, про що 7 серпня видання "ГОРДОН" повідомила пресслужба організації.

У вересні 2023 року Тетяна Іванівна в рідному місті Середина-Буда Сумської області потрапила під обстріл із боку країни-агресора РФ. Жінка займалася господарськими роботами на городі, коли росіяни почали обстрілювати місто. Тетяна Іванівна дістала тяжкі травми й поранення. Удар був такої сили, що їй навіть вибило зуби.

Тетяна Іванівна пам'ятає, як після обстрілу доповзла до своєї оселі, адже не могла стати на сильно ушкоджену ногу. Першу допомогу їй надав дільничний поліцейський. Він подвіз постраждалу назустріч "швидкій". Опинившись у руках медиків, жінка знепритомніла.

У лікарні її прооперували, наклали гіпс. У лікарнях Тетяні Іванівні довелося провести півтора місяця. Після цього її доглядали сусіди.

Біль турбує Тетяну Іванівну досі, також у неї залишаються проблеми з рухом. Жінка постійно вживає знеболювальні, використовує лікувальні мазі. Завдяки допомозі від Фонду Ріната Ахметова жінка має можливість продовжувати лікування.

Контекст:

У межах програми "Лікування та реабілітація поранених дорослих" Фонд Ріната Ахметова надає допомогу жителям України, які постраждали внаслідок ворожих обстрілів житлових районів: це лікування, реабілітація, психологічна допомога.

З 2014 року Фонд надав допомогу з лікування та реабілітації понад 11 тис. українців. Якщо вам чи тим, кого ви знаєте, потрібна допомога, пишіть у месенджер Фонду або телефонуйте на безплатну гарячу лінію 0800509001 (працює з понеділка до п'ятниці).