"Люди живуть завдяки гуманітарній допомозі". У Ставках, які звільнили від окупації, жителі отримали продуктові набори від Фонду Ріната Ахметова

З 2014 року Фонд передав для жителів України 13 млн продуктових наборів
Фото: akhmetovfoundation.org

У звільненому селищі Ставки, розташованому неподалік Лимана Донецької області, до початку повномасштабної війни проживало більше ніж 800 осіб. Зараз їх кількість зменшилася, але жителі й надалі залишаються в селищі, повідомили у Фонді Ріната Ахметова. Фонд зміг доправити продуктові набори в населений пункт.

"Люди живуть завдяки гуманітарній допомозі. Продукти потрібні, але немає, за що їх купувати, чимало хто лишився без роботи", – розповіла голова селища Наталія Суханова.

Амбасадор Фонду й директор Маріупольського телебачення Микола Осиченко зазначив, що раніше місцеві жителі могли забезпечувати себе їжею, вирощеною на городі, проте зараз це стало небезпечно через міни й розтяжки, які залишили окупанти.

"Допомога – це шанс вижити. На хліб у мене немає. Хату розбило. Спасибі, що привезли продукти", – розповів місцевий житель Микола.

З початку повномасштабного вторгнення Фонд надав понад 350 тис. продуктових наборів для жителів Донецької області й евакуйованих із цього регіону.

Контекст:

Із 2014 року Фонд передав жителям України 13 млн продуктових наборів. За цей час допомогу від Фонду Ріната Ахметова, бізнесів СКМ і футбольного клубу "Шахтар" отримало приблизно 18 млн людей.

Допомогу надають у межах програми "Рінат Ахметов – Порятунок життів". Із питань надання продовольчої допомоги можна звернутися на безоплатну гарячу лінію Фонду: 0 (800) 509 001 або написати в месенджер.