Генштаб ЗСУ: Сили оборони України стримують просування окупантів у двох областях

13 червня сталося 87 бойових зіткнень між силами оборони й російськими окупантами, зазначили в Генштабі ЗСУ
Фото: 92 ОШБр ім. кошового отамана Івана Сірка, Офіційна сторінка / Facebook

У війні країни-агресора РФ проти України найгарячішою залишається ситуація на покровському напрямку в Донецькій області. Про це пізно ввечері 13 червня проінформував Генштаб ЗСУ у Facebook.

Зазначають, що окупанти з початку доби 32 рази намагалися вклинитися у бойові порядки українських військових.

"24 ворожі атаки нашими воїнами відбито. Вісім бойових зіткнень ще продовжуються. Сили оборони докладають максимум зусиль для виснаження та стримування російських загарбників на зазначеному напрямку", – ідеться в повідомленні.

Загалом, за даними Генштабу станом на 22.00, сталося 87 бойових зіткнень між силами оборони й російськими окупантами.

"11 разів агресор атакував підрозділи сил оборони на краматорському напрямку в районах Іванівки, Калинівки, Андріївки та Часового Яру. Усі спроби російських окупантів прорвати наші рубежі були відбиті. Ситуація напружена. Вживаються заходи щодо недопущення просування ворога в глибину нашої території", – ідеться в повідомленні. 

Водночас на курахівському напрямку до 17 зросла кількість зіткнень.

"16 ворожих атак успішно відбито силами оборони. Триває бій у районі Красногорівки. Вживаються заходи щодо стабілізації обстановки", – розповіли в Генштабі ЗСУ.

Крім того, українські військові відбили атаки окупантів на куп'янському, лиманському, сіверському та придніпровському напрямках, триває бій у районі Вовчанська Харківської області.

"На оріхівському напрямку окупанти здійснили три штурмові дії в районі населеного пункту Мала Токмачка. Українські захисники докладають зусиль для стримування просування окупаційних військ", – резюмували в Генштабі.

Контекст:

Станом на лютий, як повідомляв президент України Володимир Зеленський, російські окупанти контролювали приблизно 26% території України.

За останні місяці загарбники вели штурмові дії на низці напрямків. Зокрема, в лютому їм удалося захопити Авдіївку Донецької області. Напружені бої тривають за Часів Яр.

Уранці 10 травня країна-агресор Росія розпочала новий наступ на півночі Харківської області. Увечері 16 травня в ОВА заявили, що активне просування окупантів територією Харківської області вже зупинили. За даними Зеленського, окупанти в Харківській області змогли просунутися щонайбільше на 10 км від кордону, а співвідношення втрат під час наступу РФ у Харківській області становить вісім росіян на одного українця.

26 травня президент України заявив, що РФ збирає біля кордону ще одне угруповання військ для нового наступу.