Українці вважають себе волелюбними, патріотичними і неспроможними надовго об'єднуватися – дослідження

Як зазначають соціологи, переважно українці описали себе з позитивного боку
Фото: depositphotos.com

Українці вважають себе волелюбними, патріотичними та неспроможними об'єднуватися надовго. Це засвідчують опубліковані 30 липня результати дослідження, проведеного Українським інститутом майбутнього спільно із соціологічною компанією New Image Marketing Group.

Серед рис, які притаманні українцям, респонденти також називали гостинність, хазяйновитість та працьовитість.

Крім цього, опитані вважають, що українці хитрі у вирішенні життєвих питань.

"Переважно українці описали себе з позитивного боку... Проте вказані ними риси мають як позитивний, так і негативний бік. Наприклад, свободолюбивість українців не дає нам надовго об'єднатися навколо однієї ідеї і стати згуртованими. А от наявність хитрості у життєвих питаннях, на думку респондентів, дає нам можливість знаходити нестандартні рішення у проблемних ситуаціях. Крім того, чи не єдиною негативною рисою, на яку вказали українці, була неспроможність об'єднуватися надовго. Цю рису можна пояснити відсутністю національної ідеї, яка б об'єднувала усіх громадян, жителів різних регіонів", – зазначають соціологи.

Дослідження "Хто ми? Портрет українців очима українців" проводили у фокус-групах з 10-го до 15 червня серед громадян старших за 18 років. Усього було 12 фокус-груп, розбитих за регіонами та віковими категоріями, кожна з яких складалася з восьми респондентів.