Укртрансбезпека створює Раду доброчесності для протидії корупції

До Ради доброчесності можуть приєднатися представники громадських організацій, які обізнані з діяльністю Укртрансбезпеки і є фахівцями у сфері запобігання корупції
Фото: Укртрансбезпека / Facebook

Державна служба України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) створює Раду доброчесності – консультативно-дорадчий орган, який сприятиме забезпеченню прозорості й підзвітності діяльності Укртрансбезпеки. Про це 30 липня повідомили у пресслужбі відомства.

Зазначають, що головна мета Ради доброчесності – зміцнити стійкість системи запобігання і протидії корупції у службі. Ідеться про проведення аналізу і сприяння побудові антикорупційної комплаєнс-системи в Укртрансбезпеці, а також про надання рекомендацій і сприяння реалізації заходів з усунення корупційних ризиків.

До Ради доброчесності можуть приєднатися представники громадських організацій, які обізнані з діяльністю Укртрансбезпеки і є фахівцями у сфері запобігання корупції, ідеться в повідомленні. 

У пресслужбі наголосили, що для цього громадські організації мають надати інформацію про кандидатури представників (до трьох осіб) до складу ради, а також підтвердити стаж.