"Укрзалізниця" повертає платний проїзд за кордон, евакуаційні поїзди на захід країни залишаються безплатними

На захід України, як і раніше, ходитимуть евакуаційні поїзди
Фото: eu-ua.kmu.gov.ua
"Укрзалізниця" з 21 березня вводить платний проїзд у поїздах за кордон. Про це повідомив голова правління компанії Олександр Камишін в ефірі всеукраїнського телемарафону, фрагмент відео опублікував канал ICTV.

"Платний проїзд – для рейсів, які із заходу їдуть у центр, на схід та на південь. Уже на цьому тижні ми повертаємо платний проїзд за кордон, до сусідніх країн", – заявив Камишін.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" у пресслужбі "Укрзалізниці", евакуаційні потяги та електрички залишаться безплатними.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

На поїзди, що йдуть зі східних міст і столиці на захід країни, можна було сісти безплатно в порядку живої черги з перших днів повномасштабного вторгнення РФ. 3 березня "Укрзалізниця" офіційно зробила всі рейси зі сходу в напрямку заходу України евакуаційними та закрила продаж квитків на них.

20 березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що уряд виділив із резервного фонду 18 млрд грн на підтримку діяльності підприємства у цей період, повідомила пресслужба компанії.

Контекст:

26 лютого "Укрзалізниця" знищила всі залізничні переходи з Росією. Це було зроблено, щоб заблокувати для "РЖД" можливість доставляти техніку й особовий склад армії РФ. Росіяни подали запит на відновлення зв'язку із центральним штабом "Укрзалізниці" нібито з гуманітарною метою. Українські диспетчери відповіли: "Російський поїзд, іди на х...й!" Пізніше пресслужба компанії заявила в Telegram, що відповідь диспетчера "Укрзалізниці" на запит "РЖД" – це позиція компанії.