В Івано-Франківській області розгорнуть перший в Україні мобільний шпиталь для пацієнтів із COVID-19

В Івано-Франківській області протягом останньої доби зареєстрували 646 випадків COVID-19
Фото: EPA
В Івано-Франківській області розгорнуть мобільний госпіталь на 250 місць для пацієнтів із коронавірусною інфекцією COVID-19.

В Івано-Франківській області розгорнуть перший в Україні мобільний госпіталь для інфікованих COVID-19. Більшість лікарень області, які мають приймати хворих, переповнено. Про це 17 лютого заявив нардеп від "Слуги народу", голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький на своїй сторінці у Facebook.

Відповідне рішення ухвалила комісія з надзвичайних ситуацій Івано-Франківської області.

"За останню добу кількість хворих на коронавірус у регіоні збільшилася майже на 30%, за місяць – учетверо. У багатьох населених пунктах заповненість лікарень, відведених під "ковідних" пацієнтів, складає понад 90%, у деяких медзакладах – 100%", – заявив нардеп.

За його словами, мобільний шпиталь буде розраховано на 250 місць. Його створять на базі Богородчанської лікарні.

"Комітет із питань здоров'я нації уважно слідкує за ситуацією в області та очікує від Міністерства охорони здоров'я України аналізу причин, які призвели до критичного навантаження на медичну галузь регіону", – додав він.

За даними Національної служби здоров'я, в Івано-Франківській області передбачено 5828 ліжок для хворих на COVID-19, 2992 із яких – інфекційні. Пацієнтів із коронавірусом в області лікують у 26 закладах.

17 лютого на оперативній нараді в міськраді Івано-Франківська начальниця міського відділу охорони здоров'я Марія Бойко розповіла, що в Центральній міській клінічній лікарні Івано-Франківська, де лікують пацієнтів із COVID-19, закінчилися ліжка. 100 пацієнтів з Івано-Франківська планують доправити в лікарні Львівської області.

"Усі фізичні ліжка, які тільки були в лікарні, нові, старі – усі задіяні. Пацієнти лежать у коридорах, у їдальнях, у кабінетах лікарів", – сказала вона.

Станом на ранок 17 лютого в Україні підтвердили 1,28 млн випадків інфікування, одужало 1,13 млн осіб, померло 24 689 пацієнтів.

В Івано-Франківській області протягом останньої доби зареєстрували 646 випадків COVID-19. Це найбільший показник по всій країні. За даними РНБО, від початку пандемії в регіоні виявили 56,5 тис. випадків захворювання, 1067 людей померли, одужало  45,8 тис.