В Одесі через локдаун заборонили продаж презервативів

Презервативи належать до товарів медичного призначення, продаж яких не заборонено під час "карантину зимових канікул"
Фото: depositphotos.com
В одному із супермаркетів Одеси полку із презервативами заклеїли стрічками. Фото опублікували в соціальних мережах.

В Одесі через "карантин зимових канікул" під заборону потрапив продаж презервативів. Про це повідомив Telegram-канал "Думская – новости Одессы".

Канал опублікував фото полиці, на якій лежать батарейки і презервативи, нижню частину заклеєно сигнальною стрічкою.

"Продаж презервативів теж обнесли заборонними стрічками. У чому логіка?" – зазначили в повідомленні.

Прессекретар Єврейської громади Києва Леонід Барац у Facebook опублікував це фото і написав, що в уряді буквально сприйняли слова президента України Володимира Зеленського, сказані під час весняного локдауну.

"Він тоді сказав, що нам усім є чим займатися на карантині – збільшувати населення України", – написав Барац.

Із 8 січня до 00.00 25 січня через спалах коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні буде діяти "карантин зимових канікул". У цей період заборонено роботу закладів громадського харчування, торговельних центрів, спортзалів, непродовольчих ринків, закладів освіти (окрім дитсадків).

Магазини можуть продавати їжу, ліки, засоби гігієни, засоби зв'язку, ветеринарні препарати, а також побутову хімію.

Із 8 січня в супермаркетах заборонили продавати більшість непродовольчих товарів. Деякі українські супермаркети ці товари із залу не прибрали, а просто заклеїли стелажі сигнальними стрічками.

Презервативи належать до товарів медичного призначення, продаж яких не заборонено під час "карантину зимових канікул".

"Забороняється діяльність побутових магазинів. Водночас інші магазини можуть торгувати виключно товарами, що належать до продуктів харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв'язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин, побутовою хімією та друкованою пресою на торговельних площах, не менше як 60% яких призначено для торгівлі такими товарами, а також пальним. Продаж інших груп товарів дозволяється лише зі здійсненням адресної доставки замовлень", – зазначили в релізі Міністерства охорони здоров'я України 8 січня.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. Протягом минулої доби, 7 січня, в Україні підтвердили 5676 нових випадків COVID-19. Загалом від початку епідемії коронавірусу в Україні виявлено 1 105 169 випадків COVID-19, одужало 778 345 осіб, померло – 19 588.