В Одесі перевірять забудову прибережних схилів: депутати заявили про загрозу зсувів

Одеса перебуває в зоні ризику через забудову прибережної зони, уважає депутат
Фото: ukranews.com

Одеська міська рада створила робочу групу, яка вивчить ситуацію із забудовою прибережної зони. Будівництво, яке веде компанія бізнесмена Аднана Ківана "Кадорр", може призвести до руху ґрунту, уважає ініціатор перевірки, депутат від фракції "Довіряй ділам" Олександр Іваницький.

В Одесі міські депутати перевірять ситуацію із забудовою прибережних схилів. За створення робочої групи міськрада проголосувала на сесії 26 квітня, повідомляють "Українські новини".

Депутат міськради від фракції "Довіряй ділам" Олександр Іваницький продемонстрував на слайдах, що відбувається в зоні забудови, яку здійснює компанія одеського бізнесмена Аднана Кивана.

"На адресу нашої депутатської комісії регулярно надходять звернення громадян і громадських діячів із проханням розібратися в ситуації на приморських схилах міста. На цих кадрах чітко видно, що ситуація практично досягла своєї критичної точки. Через нестійкість схилу зсувні процеси можуть активізуватися в будь-який момент. Інтенсивна забудова, яку сьогодні веде на цій ділянці компанія "Кадорр", може призвести до руйнівних наслідків", – упевнений депутат.

Іваницький порівняв ситуацію в Одесі з проблемою Чорноморська, де через зсуви будинки в прибережній зоні руйнуються й поступово сповзають у море.

"Чорноморськ – як яскравий приклад безвідповідальності і профанації забудовника. Виходячи з ситуації, Одеса перебуває в зоні аналогічного ризику", – заявив він.

Перевіряти забудовника будуть дві депутатські комісії, профільні фахівці та працівники виконкому, зазначає інформагентство.

Аднан Ківан – одеський бізнесмен сирійського походження. Український Forbes у 2012 році вніс один із його об'єктів у топ-12 будівель на морському узбережжі Одеси. Видання писало, що Ківана називають найбагатшим одеситом, і зазначало, що походження його капіталів для журналістів залишається невідомим, а також, що його батько, імовірно, був у Сирії членом уряду.