В Офісі президента України побоюються, що від COVID-19 помиратиме до 50 осіб на день

В Офісі президента України озвучили побоювання через поширення COVID-19
Фото: president.gov.ua

Якщо в Україні щодоби фіксуватимуть більше ніж 2 тис. випадків коронавірусної інфекції, кількість смертей зросте до 50 осіб щодня, розповіли в Офісі президента України.

В Офісі президента України заявили, що якщо щодня на COVID-19 хворітиме більше ніж 2 тис. осіб,  смертність від хвороби зросте до 40–50 випадків на день. Про це йдеться в повідомленні на сайті президента за підсумками селекторної наради під головуванням президента України Володимира Зеленського.

"Якщо в Україні щодоби фіксуватиметься понад 2 тис. випадків коронавірусної інфекції, то кількість смертей від неї збільшиться до 40–50 щодня", – ідеться в повідомленні.

В Офісі президента наголосили, що німецька медична асоціація Marburger Bund оголосила про початок другої хвилі епідемії коронавірусу, її очікують у Польщі, Франції та Нідерландах.

Президент України Володимир Зеленський сказав на нараді, що українцям потрібно чітко пояснити правила та особливості карантину.

"Люди в нас відповідальні, але вони повинні розуміти, до чого їм готуватися, що таке адаптивний карантин. Треба пояснити людям, чому одне місто перебуває у "червоній" зоні, а інші – в "зеленій", – заявив він.

Протягом минулої доби коронавірусну інфекцію в Україні підтвердили у 1008 осіб. Загальна кількість випадків COVID-19 в Україні сягнула 81 957. Померло 1922 хворих, усього видужало 44 359 осіб. Продовжує хворіти 35 676 українців.

Коронавірусом у світі, за даними американського Університету Джонса Гопкінса станом на 10 серпня, заразилася 19 877 261 особа. Жертвами COVID-19 стало 731 570 осіб.