Цього року понад 2 тис. українок отримали статус учасника бойових дій – Порошенко

Порошенко: З такими жінками наше військо є точно непереможним
Фото: president.gov.ua

У Збройних силах проходить службу та працює близько 54 тис. жінок, серед яких майже 20 тис. – військовослужбовці, повідомив президент України Петро Порошенко.

Із початку цього року понад дві тисячі жінок отримали статус учасника бойових дій. Про це президент України Петро Порошенко повідомив напередодні Міжнародного жіночого дня (8 березня) на зустрічі з видатними українками, передає прес-служба глави держави.

За словами президента, наразі у Збройних силах проходить службу та працює близько 54 тис. жінок, серед яких майже 20 тис. – військовослужбовці.

"Їм зобов'язані життям тисячі українських поранених, яких витягли українські жінки із поля бою. Їм зобов'язані в забезпеченні зв'язку, логістики і всього надзвичайно важливого", – нагадав президент.

"Там, де в підрозділі є жінка, стовідсотково і дисципліна вища, і ефективність, і відповідальність. І чоловіки навіть по-іншому тримаються, і в бій ідуть по-іншому. Тому дуже важлива ваша роль у захисті Батьківщини", – підкреслив Порошенко.

Глава держави подякував жінкам, які захищають Україну й допомагають чоловікам на фронті, за їхні патріотизм, відвагу та рішучість під час захисту рідної землі.

"З такими жінками наше найкраще в світі військо є точно непереможним. З такими жінками, я не маю жодного сумніву, перемога над ворогом, агресором і окупантом, який вторгся на нашу землю, є точно невідворотною", – сказав Порошенко.

Президент нагородив військовослужбовців Збройних сил за контрактом, волонтерів, представниць мистецтва та культури, видатних лікарів, вчителів й учених.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії ведуться між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.

Станом на 28 лютого 2017 року Міністерство оборони України надало статус учасника бойових дій 285,8 тис. осіб.