В Україні 90% випускників змогли отримати атестати – Шкарлет

Шкарлет запевнив, що випускники зможуть отримати свої атестати протягом року після скасування воєнного стану
Фото: Міністерство освіти і науки України / Facebook

У 12 областях України процес видавання свідоцтв про базову та повну загальну середню освіту завершено на 100%, повідомив 5 липня в Telegram міністр освіти України Сергій Шкарлет.

Станом на 5 липня атестати отримало понад 90% випускників дев'ятих та 11-х класів, зазначив міністр.

"Випускники шкіл, які перебувають за кордоном, можуть отримати свідоцтва в закордонних дипломатичних установах України у країні перебування", – нагадав Шкарлет.

У Міносвіти додали, що свідоцтва випускників, які не змогли виїхати з тимчасово окупованих територій, а також тих, хто не мав можливості отримати документи з інших причин, зберігатимуть протягом року після завершення воєнного стану.

Контекст:

24 березня Верховна Рада скасувала державну підсумкову атестацію, ЗНО, єдиний вступний іспит та єдиний професійний вступний іспит 2022 року.

Натомість для вступу на бюджет абітурієнтам необхідно буде скласти національний мультипредметний тест, а контрактникам – надати мотиваційний лист.

Тестування відбуватиметься у три сесії, їх дати вже відомі. Участь у ЗНО станом на 1 червня підтвердило 190 тис. школярів.

За даними Шкарлета, станом на кінець травня з різних регіонів України за кордон виїхало майже 672 тис. учнів і приблизно 26 тис. педагогів. Усередині держави орієнтовно 87 тис. учнів перебували у статусі тимчасово переміщених осіб, але вони продовжували навчання.