В Україні у вихідні прогнозують переважно теплу погоду. Синоптикиня розповіла, де пройдуть дощі

Синоптикиня розповіла про погоду в Україні у вихідні
Фото: depositphotos.com

14–15 вересня в більшості областей України переважатиме тепла погода. Такий прогноз дала синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

Температура в денні години в більшості областей сягне +15...+29 °С, подекуди до +30 °С.

У західній частині України буде прохолодніше, +19...+22 °С, а на Закарпатті можлива найнижча температура повітря в Україні, +16...+19 °С. Також там прогнозують сильні дощі.

Опадів очікують також у Житомирській, Одеській і Вінницькій областях, а вночі й уранці в суботу – у Київській. На решті території України 14–15 вересня буде суха ясна погода.

"Однією із характерних і важливих ознак найближчого вікенду буде сильний вітер. У більшості областей України пориви південно-східного вітру досягатимуть штормових 15–20 м/с. Хіба в неділю в західних областях – максимум помірний", – написала Діденко.

У Києві в суботу та неділю прогнозують сильний південно-східний вітер. Уночі й уранці 14 вересня у столиці пройде дощ, удень у суботу й упродовж доби 15 вересня – без опадів.

Наступного тижня в Україні переважатиме суха, сонячна, помірно тепла повітряна маса, повідомила синоптикиня. Навіть у західних областях холодна погода поступово вирівняється, і стане тепліше.

"Скрізь в Україні на наступному тижні, та й далі, домінуватиме ясна й комфортно тепла погода", – додала Діденко.