В Україні станом на 20 серпня підтверджено 520 випадків штаму коронавірусу "Дельта" – Кузін

В Україні поступово погіршується епідемічна ситуація
Фото: depositphotos.com
В Україні станом на 20 серпня підтверджено 520 випадків штаму "Дельта" коронавірусу SARS-CoV-2. Про це повідомив головний санлікар України, заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін, пише пресслужба Міністерства охорони здоров'я у Facebook 26 серпня.

У відомстві зазначили, що станом на 5 серпня було підтверджено 147 випадків штаму "Дельта".

Кузін повідомив, що діагностувати штам "Дельта" методом ПЛР незабаром зможуть на рівні областей і на національному рівні.

"У четвертому кварталі поточного року запуститься секвенування лабораторних зразків у власній референс-лабораторії Центру громадського здоров'я МОЗ України", – ідеться в повідомленні.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила поширення коронавірусу пандемією.

З початку епідемії в Україні підтвердили майже 2,3 млн випадків COVID-19, померло 53,6 тис. осіб, одужало 2,2 млн пацієнтів.

В Україні поступово погіршується епідемічна ситуація, говорив 4 серпня Кузін.

Спалах COVID-19, спровокований штамом коронавірусу SARS-CoV-2 "Дельта", може статися в будь-який момент, говорив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Він зазначав 19 серпня, що восени в Україні очікують нову хвилю захворюваності на коронавірусну інфекцію.