В Україні відновили карантинне зонування, у "червоній" зоні – два міста

Україна запровадила карантин у березні
Фото: EPA

До "червоної" зони за поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 із 5 жовтня занесуть Канів Черкаської області й Тернопіль.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 1 жовтня відновила розподіл карантинних зон. Про це в Telegram повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

Нове зонування почне діяти із 5 жовтня.

У "червону" зону потрапили Канів Черкаської області й Тернопіль. Із 28 вересня в "червоній" зоні були Тернопіль та Бережани Тернопільської області. З понеділка Бережани стануть "помаранчевими".

Київ залишається в "жовтій" зоні, зазначив Немчінов.

Міністр опублікував список населених пунктів і районів, які увійшли в "помаранчеву" зону.

Також Немчінов оприлюднив список населених пунктів "жовтої" зони.

Обмеження діятимуть щонайменше 14 днів, зазначив міністр.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. У березні Україна оголосила карантин.

22 липня Кабінет Міністрів видав постанову, якою залежно від епідемічної ситуації в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях встановлюють "зелений", "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

26 серпня в Україні продовжили адаптивний карантин до 1 листопада.

16 вересня Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови про правила зонування регіонів залежно від епідемічної ситуації, пом'якшивши вимоги для зарахування регіону до "червоної" зони.

В Україні коронавірусом станом на 1 жовтня заразилося 213 тис. людей, 4193 пацієнти померли, 94 443 – видужали.