В Україні з продуктів найчастіше фальсифікують вершкове масло – голова Держпродспоживслужби

Магалецька: У нас бум фальсифікату
Фото: Держпродспоживслужба / Facebook
Упродовж 10 місяців 2020 року в Україні вилучено з обігу 5 тонн сфальсифікованого вершкового масла, повідомила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

В Україні часто фальсифікують молочні продукти. Про це голова Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Владислава Магалецька повідомила "Фактам" в інтерв'ю, яке було опубліковано 15 грудня.

"Молочні продукти, а точніше, вершкове масло. Під час виробництва фальсифікату використовують рослинні жири, що здешевлюють продукт. Обсяги вражають. Лише протягом 10 місяців цього року Держспоживслужба вилучила з обігу 5 тонн таких продуктів", – сказала вона.

Голова Держпродспоживслужби зазначила, що "масло – це ходовий продукт, який фактично неможливо перевірити в домашніх умовах на якість".

"Водночас собівартість спреду значно нижча, що дає змогу реалізовувати продукцію за низькими цінами. Саме тому в нас такий бум фальсифікату. Потрібно пам'ятати: 200 грамів вершкового масла не можуть коштувати 18 грн. Адже молоко зараз недешеве", – пояснила Магалецька.

Вона вважає, що, "крім контролю, потрібні ще й санкції".

"Тут ми повертаємося до нового законодавства, на ухвалення якого з нетерпінням чекаємо. Виробництво фальсифікату має стати невигідним бізнесом. У цьому якраз і полягає завдання держави", – підкреслила Магалецька.