В Україні запустили створення в регіонах центрів розвитку індустрії 4.0

Шмигаль: Центри індустрії 4.0 мають стати важливим інструментом інноваційного розвитку на регіональному рівні

Фото: kmu.gov.ua
Кабінет Міністрів на засіданні 21 липня підтримав запуск процесу створення в регіонах центрів індустрії 4.0. Такі центри створюватимуть на базі індустріальних і наукових парків та університетів, ідеться на сайті уряду.

У пояснювальній записці до проєкту постанови (.pdf) ідеться про те, що зараз Україна дуже відстає від розвинених країн у питанні впровадження сучасних перспективних технологій у реальний сектор економіки.

Цю проблему пропонують вирішити через технологічний підхід індустрії 4.0. Підхід, серед іншого, передбачає створення регіональних центрів розвитку індустрії 4.0.

Основне завдання таких центрів – це координація процесу впровадження і розроблення перспективних технологій, підготовка відповідних фахівців, формування зв'язків між бізнесом, який розробляє сучасні технології, і виробничими підприємствами.

"Центри індустрії 4.0 мають стати важливим інструментом інноваційного розвитку на регіональному рівні й посісти особливе місце у просвітницькому, науковому та освітньому процесах. Саме для цього ми хочемо залучати українські університети, а також налагодити співпрацю з європейською мережею цифрових інноваційних хабів і міжнародними фондами", – зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.