В Україну йдуть заморозки – синоптикиня

В Україні впаде нічна температура
Фото: depositphotos.com

Цього тижня вночі в Україні заморозки можуть бути вже не лише на ґрунті, а й у повітрі. Про це 15 жовтня розповіла синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха в коментарі УНІАН.

"У нас зараз були атмосферні фронти, які спричинили дощі. Вони поступово вже покидають територію України. Відповідно, поступово й дощі вже також будуть припинятися", – сказала Птуха.

За її словами, невеликі дощі поки ще залишаються, і 15 жовтня вони пройдуть у західних, східних і північних областях. Але із 16-го чи 17 жовтня антициклон із північного заходу витіснятиме всі ці атмосферні фронти на південний схід. Відповідно, пануватиме погода без опадів і будуть прояснення, сказала синоптикиня.

Вона зазначила, що починає змінюватися напрямок вітру, через що надійде прохолодніша повітряна маса. У зв'язку з тим, що очікують на антициклон і прояснення, у більшості областей не буде хмарності, тож уночі можуть бути заморозки.

У ніч на 16 жовтня прогнозують заморозки в західних областях. Уночі 17-го й 18 жовтня їх уже фіксуватимуть у більшості областей, окрім півдня і сходу. Очікують на заморозки не лише на ґрунті, а подекуди навіть у повітрі, сказала Птуха. У другій половині тижня заморозки можуть бути в західних, центральних і північних областях.

Денні максимальні температури водночас залишаться до +12 °С.

Найпрохолодніше буде на високогір'ї Карпат. За словами Птухи, сьогодні там приблизно 0 °С, у нічні години 16-го й 17 жовтня прогнозують 0...-3 °С, удень – +4...+9 °С. 

Не відкидають, що з 19 жовтня антициклон слабшатиме, надійде інша повітряна маса й температура зростатиме, а заморозки відступатимуть, додала синоптикиня. За її словами, із 20 жовтня вночі буде +2...+8 °С.

У Києві 16 жовтня ймовірний невеликий дощ, але через зміну вітру із 17 жовтня буде без опадів. До 19 жовтня температурні показники в нічні години – 0...-2 °С, заморозки.