В Україну прибуло 500 тис. доз вакцини проти COVID-19, їх передала Данія

Україна отримала 11,9 млн доз вакцин проти коронавірусу різних виробників
Фото: EPA
4 серпня в Україну доправили 509,4 тис. доз вакцини проти коронавірусу AstraZeneca, які надала Данія. Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я України у Facebook.

"Ця поставка є прямою допомогою Україні від уряду Данії, який планує передати різним країнам 3 млн доз вакцин проти COVID-19 до кінця 2021 року", – зазначили в релізі.

Вакцину з поставки планують використати для тих, хто повинен отримати другу дозу препарату AstraZeneca, інші розподілять між пунктами вакцинації.

"Вакцини від COVID-19 Україна отримує трьома шляхами: через прямі закупівлі в компаній виробників коштом державного бюджету, через глобальну ініціативу з рівномірного розподілу вакцин COVAX і як гуманітарну допомогу", – нагадали в міністерстві.

Станом на 4 серпня Україна вже отримала 11,9 млн доз вакцин проти коронавірусу різних виробників.

Контекст:

Про наміри уряду Данії надати Україні пів мільйона доз вакцини проти коронавірусу Офіс президента України повідомляв 11 червня. Назви препарату та виробника вакцини в офісі не уточнили.

В Україні зареєстровано вакцини проти коронавірусу Oxford/AstraZeneca (Covishield, AstraZeneca-SKBio і AstraZeneca), Pfizer/BioNTech (Comirnaty), Sinovac Biotech (CoronaVac) і Johnson & Johnson (Janssen). Також щеплення роблять вакциною Moderna.

Вакцинація у країні стартувала 24 лютого. Від початку вакцинувальної кампанії щеплено 3,7 млн осіб, із них повністю імунізовані й дістали дві дози – 2,1 млн.

У країні з 21 липня стартував п'ятий етап вакцинації: зробити щеплення можуть усі охочі віком від 18 років.