В "Укренерго" попросили жителів Києва й чотирьох областей терміново знизити споживання електроенергії

"Укренерго" вимушено ввела тимчасове контрольоване обмеження споживання електроенергії в Києві та Київській, Чернігівській, Черкаській і Житомирській областях
Фото: depositphotos.com
У центральних областях України 20 жовтня швидко зростає споживання електроенергії.

Про це повідомляють у Facebook НЕК "Укренерго".

Зазначають, що диспетчерський центр "Укренерго" вимушено ввів тимчасове контрольоване обмеження споживання електроенергії у цьому регіоні.

"Просимо мешканців Києва та Київської, Чернігівської, Черкаської, Житомирської областей терміново зменшити споживання електроенергії, – ідеться в повідомленні. – Це допоможе знизити навантаження на електромережі й дасть енергетикам час для ремонту пошкодженого терористичними атаками обладнання".

Планові вимкнення електроенергії в Україні 20 жовтня після ракетних ударів російських окупантів по енергетичній інфраструктурі країни анонсували в Офісі президента.

Окрім того, заступник глави ОПУ Кирило Тимошенко попросив українців обмежити використання електроенергії із 7.00 до 23.00. За його словами, із 20 жовтня в містах України буде обмежено використання вуличного освітлення.

Контекст:

Останніми тижнями РФ масово обстрілює Україну. За даними ДСНС, за період із 7-го до 18 жовтня РФ завдала приблизно 190 масованих ударів ракетами, дронами-камікадзе та артилерією по 16 областях України й по Києву.

Унаслідок обстрілів в Україні пошкоджено приблизно 40% енергетичної інфраструктури, повідомили в Міненерго 19 жовтня.

Напередодні, 18 жовтня, президент України Володимир Зеленський закликав українців заощаджувати електроенергію в часи пікових навантажень на енергосистему – із 17.00 до 23.00.

19 жовтня окупанти атакували об'єкт енергетичної інфраструктури у Вінницькій області. Окрім того, російські війська завдали ракетного удару по Бурштинській ТЕС в Івано-Франківській області.