В "Укрзалізниці" пояснили, чому купити квитки на потяг стало важче

Зараз "Укрзалізниця" проходить піковий сезон літніх пасажирських перевезень, кажуть у компанії
Фото: Укрзалізниця / Telegram

Купити квитки на маршрути за популярними напрямками стало значно важче через високий попит у піковий сезон. Про це пресслужба "Укрзалізниці" розповіла 18 липня в коментарі "Економічній правді".

"Зараз "Укрзалізниця", як і щороку, проходить піковий сезон літніх пасажирських перевезень. Рекордне навантаження, щоправда, має і зворотний бік: онлайн-сервіси "Укрзалізниці" "підвисають" у пікові години, адже увімкнено додаткові безпекові алгоритми", – пояснили у пресслужбі перевізника. 

Там також зазначили, що високий попит особливо відчутно вранці, коли відкривають продажі квитків на новий день. До прикладу, о 8.00 "Укрзалізниця" має 600+ запитів на секунду щодо пошуку квитків і до 10 тис. активних сесій. За останній тиждень продаж квитків через застосунок і новий сайт сягнув позначки 48%.

"Такий попит ускладнює придбання квитків, тому ми, щоб стабілізувати наші внутрішні системи, змінили правила виходу в продаж квитків на міжнародні рейси – це дало нам можливість розвести навантаження на систему і спростити доступ до квитків", – пояснили в компанії. 

Раніше онлайн-продажі і на міжнародні, і на внутрішні рейси розпочиналися о 8.00. Із 4 липня онлайн-продажі стартують так:

  • польський напрямок (Перемишль, Дорогуськ, Холм, Варшава) – старт продажів о 9.00, глибина – 20 діб до дати відправлення;
  • словацький та австрійський напрямки – о 8.00, глибина – 20 діб;
  • молдовський напрямок – о 8.00, глибина – 30 діб.

Усі продажі стартують одночасно на сайті "Укрзалізниці" й у застосунку. Крім цього, "Укрзалізниця" перевела продаж квитків на міжнародні рейси на новий сайт, тож на старому сайті вони стали недоступними. 

Крім того, керівник пасажирського напряму "Укрзалізниці" Олександр Перцовський розповідав 12 липня, що під час літніх канікул особливо популярними стають групові перевезення дітей. Тож інші пасажири можуть просто не встигнути викупити квитки, якщо не робити цього заздалегідь. 

Контекст:

Упродовж червня "Укрзалізниця" перевезла 2,5 млн пасажирів – на 18% більше, ніж торік за цей самий період, повідомили в компанії. Крім того, 30 червня залізничники встановили рекорд – перевезли 100 тис. пасажирів за добу. Це найбільша кількість від початку повномасштабного вторгнення, не враховуючи періоду масової евакуації.