В "Укрзалізниці" розповіли, коли отримають вагони крюківського заводу

До кінця цього року "Укрзалізниця" отримає 10 нових вагонів
Фото: Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia / Facebook
Міністр інфраструктури Олександр Кубраков і в.о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишін відвідали Крюківський вагонобудівний завод, де перевірили процес виконання контракту на постачання 100 нових пасажирських вагонів. Про це 14 серпня повідомила пресслужба підприємства.

Перші два вагони "Укрзалізниця" отримає до 24 серпня цього року, їх покажуть на виставці, яка відбудеться 27 серпня на Центральному залізничному вокзалі в Києві.

"У наступному році ми маємо отримати від заводу всю партію вагонів. А цього року нам буде поставлено як мінімум 10 одиниць", – уточнив Олександр Камишін.

За його словами, "Укрзалізниця" переказала заводу авансовий платіж.

"Підприємство має побудувати та поставити "Укрзалізниці" 51 купейний вагон, 12  спальних вагонів, 20 купейних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі, а також 17 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі та купе начальника поїзда", – уточнили в релізі.

Вагони Крюківського вагонобудівного заводу обладнано адаптивною системою кондиціонування, розетками USB, системою відеоспостереження.

У пресслужбі "Укрзалізниці" нагадали, що 2021 року в бюджеті України передбачено 3 млрд грн на оновлення рухомого складу для пасажирських перевезень.

Контекст:

"Укрзалізниця" – публічне акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі. Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і майже 50% пасажирських перевезень, які здійснюють усі види транспорту; за обсягами вантажних перевезень посідає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії, зазначено на сайті компанії.

Колишній голова правління "Укрзалізниці" Володимир Жмак у грудні 2020 року говорив в інтерв'ю "Мінтрансу", що підприємство планує інвестувати в оновлення рухомого складу компанії і залізничної інфраструктури 25 млрд грн.

"Укрзалізниця" завершила переговори з керівництвом Крюківського вагонобудівного заводу про постачання 100 нових пасажирських вагонів. Про це 19 червня 2021 року повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.