Влада Києва закликала містян відмовитися від водохресних купань під час війни

Київська влада занурюватися цього року на Водохреще не рекомендує, але безпеку у традиційних місцях купання забезпечить
Фото: Павло Дацковський / Gordonua.com
У Києві цього року не заборонятимуть занурюватися в ополонку на Водохреще, проте міська влада закликає жителів столиці відмовитися від купання у водоймах, ідеться 16 січня у повідомленні на сайті міської ради Києва.

"Міська влада напередодні Водохреща нагадує про необхідність дотримуватися заходів безпеки та обмежень, які діють в умовах воєнного стану, і просить утриматися від проведення масових зібрань і заходів", – зазначають у повідомленні.

Зокрема, у зверненні до релігійних організацій ідеться про те, що через агресію Росії проведення масових заходів на Водохреще може бути використане країною-агресором або радикалами з метою провокацій стосовно вірян і пересічних громадян для "дестабілізації соціальної та релігійної ситуації у Києві".

Водночас повідомляють, що київська влада все ж таки організує чергування рятувальників на традиційних для Водохреща локаціях, щоб уникнути травмування та інших небезпечних ситуацій.

"Утім, містян наполегливо закликають цьогоріч відмовитися від купання у водоймах на Водохреще", – підсумували у Київраді.

Контекст:

У свято Водохреща, 19 січня, в Україні є традиція занурюватися в ополонку. Вважають, що вода у цей день освячена і таке купання допоможе зміцнити здоров'я на весь рік.

Видання "ГОРДОН" розповідало, що потрібно робити відразу після купання в ополонці, щоб не захворіти.

Православна церква України неодноразово нагадувала, що занурення у крижану воду не має нічого спільного зі щирим каяттям у гріхах.