Виш Ахметова "Метінвест Політехніка" оголосив про початок навчання

Студентську практику проходитимуть на підприємствах групи "Метінвест"
Фото: metinvestholding.com
Перший в Україні недержавний гірничо-металургійний університет "Метінвест Політехніка" завершив свій перший набір, 19 вересня понад 350 студентів розпочали навчання за сучасними інженерно-технічними спеціальностями, повідомили в пресслужбі "Метінвесту" 23 вересня.

Спочатку група "Метінвест" мала намір відкрити університет у Маріуполі – з унікальним кампусом у новій ультрасучасній будівлі. Проте будівництво зупинили через війну й тимчасову окупацію міста. Попри це, керівництво компанії вирішило зберегти виш і розпочати навчання в режимі комбінованого онлайн-офлайн навчання. Практику проходитимуть на підприємствах групи "Метінвест", також студенти мають багато лабораторних робіт, зазначили в пресслужбі.

"Нам потрібна перемога України на всіх фронтах. І ми її мусимо кувати щодня та в усьому. Для перемоги в економіці Україні потрібні висококласні фахівці, які будуватимуть нашу батьківщину. Саме таких фахівців готуватиме "Метінвест Політехніка". Вірю, що університет стане центром об'єднання людей, яким небайдужа доля Маріуполя та України. Після нашої перемоги ми обов'язково повернемося до Маріуполя та добудуємо найсучасніший дім для найсучаснішого вишу", – заявив акціонер групи "Метінвест" Рінат Ахметов.

Корпус "Метінвест Політехніки" в Маріуполі мали відкрити у вересні 2022 року. Фото: metinvestholding.com

Також у компанії зазначили, що роботи над освітніми програмами не припиняли з початком повномасштабного вторгнення і її проводили, незважаючи на призупинення будівництва корпусу вишу в Маріуполі. За цей час створили програму підготовки мультикомпетентних інженерів-лідерів для реалізації проєктів щодо відновлення й відбудови української промисловості та інфраструктури міст загалом.

Понад 150 студентів вступили на освітні програми бакалаврського рівня першого та другого курсів, майже 200 осіб планують здобути кваліфікацію магістра. Найпривабливішими для навчання першокурсників виявились спеціальності: "металургія", "комп'ютерні науки", "автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології", а також "охорона праці".

Серед абітурієнтів "Метінвесту Політехніки" були випускники коледжів, ліцеїв, а також працівники підприємств "Метінвесту" із Запоріжжя, Покровська, Кам'янського й Кривого Рогу, маріупольці та жителі Авдіївки, які покинули свої домівки через війну.

Після закінчення першого семестру найкращим студентам нададуть стипендії, також керівництво групи призначатиме іменні стипендії тим, хто бере участь в освітніх і наукових проєктах, у роботі з операційних покращень, здобуває високі оцінки в навчанні за обраною спеціальністю.

"Старт навчання в "Метінвест Політехніці" свідчить про те, що насамперед ми дотримуємося своїх планів, попри всі надскладні виклики часу. А кількість охочих здобути сучасні інженерно-технічні професії дає віру в те, що незабаром українська промисловість матиме висококласних спеціалістів. А також у те, що ми обов'язково відновимо заводи, відбудуємо міста і зробимо Україну центром надсучасних інженерних технологій, де майбутнє є в кожного, хто хоче навчатися, творити та перемагати", – сказав генеральний директор групи "Метінвест" Юрій Риженков.

До реалізації освітніх програм залучено дослідників та експертів з Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica в Кракові (Польща), Montanuniversität Leoben і К1-Мет (Австрія). Надалі планують налагодити освітнє та наукове партнерство з профільними університетами Європи, Америки й Південно-Східної Азії, повідомили в пресслужбі "Метінвесту".