"Вони сказали правду. Честь їм і хвала". Залужний прокоментував виконання пісні "Путін – х...ло" на репетиції параду до Дня Незалежності

Залужний: Українські військові сказали від душі, сказали правду
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний назвав правдивою пісню про президента Росії Володимира Путіна, яку співали українські військові після завершення офіційної частини репетиції параду до Дня Незалежності. Про це він заявив в ефірі програми "Рандеву з Яніною Соколовою", яка вийшла в ефірі "5 каналу" 4 вересня.

"З одного боку, я сам – батько двох дітей, і мені не хотілося б, щоб це відбувалося в колі такому загалом. Це з етичної точки зору, моралі щодо наших дітей і жінок. Але, по суті, вони сказали від душі, вони сказали правду. Честь їм і хвала", – сказав він.

Контекст:

Українські військові виконали пісню "Путін – х...йло" після завершення офіційної частини репетиції параду Дня Незалежності 18 серпня 2021 року.

Уперше пісню зі словами "Путін – х...йло" в центрі Харкова заспівали українські вболівальники навесні 2014 року після окупації Росією Криму та російського вторгнення на Донбас.

У липні 2016 року напередодні матчу між збірними Англії та Росії англійські вболівальники заспівали російським фанатам пісню харківських ультрас, яка стала дуже відомою і яка ображає президента РФ.

Під час матчу Україна – Німеччина на Євро 2016 Пісня "Путін – х...йло" пролунала в ефірі російського федерального каналу.