Із Києва до Херсона під Скрипку та "Батько наш Бандера" вирушив перший після звільнення міста потяг. Відео

Квитки на потяг придбало 200 осіб, зазначив Тимошенко
Фото: Olena Shuliak / Facebook
18 листопада до Херсона вперше після його звільнення від російських окупантів вирушив поїзд із Києва. Про це повідомив у Telegrаm заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко.

"Перший потяг поїхав у Херсон. Це наш потяг перемоги. У вагонах 200 пасажирів, які придбали квитки "до перемоги". Це спільний проєкт "Укрзалізниці" і United24. Потяг у Херсон відправлятиметься з Києва по парних числах, а повертатиметься назад – по непарних", – написав він.

Тимошенко опублікував відео з вокзалу Києва. Потяг розпочав рух під пісню Олега Скрипки "Були деньки", у якій є такі слова: "Рідне місто, місто Херсон, миліше тебе нема". 

Також відео з поїздом до Херсона опублікували у Facebook депутат Херсонської районної ради Станіслав Трошин і журналістка Христина Бердинських.

Трошин зазначив, що звучали пісні "Батько наш Бандера" і "Червона калина".

Суспільне наголошує, що у Херсоні вже готові зустрічати потяг, і через це на вокзалі з'явилася електрика.

Контекст:

Наприкінці серпня ЗСУ розпочали наступальні дії, зокрема в Херсонській області. 9 листопада міністр оборони РФ Сергій Шойгу наказав розпочати відведення російських військових із Херсона і з правобережжя Херсонської області.

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 11 листопада повідомив, що спецпідрозділи ЗСУ вже зайшли до міста.

12 листопада стало відомо, що до Херсона повернулися українська поліція, військова адміністрація та прокуратура. 14 листопада у Херсоні офіційно підняли прапор України у присутності президента Зеленського.