З Костянтинівки на тлі наступу РФ примусово евакуюватимуть сім’ї з дітьми

26 серпня відбулося засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, розповів Філашкін
Фото: Вадим Філашкін / Донецька ОДА (ОВА) / Telegram

У Донецькій області розширили зону примусової евакуації сімей із дітьми. Про це 26 серпня повідомив голова ОВА Вадим Філашкін.

За його словами, через погіршення ситуації з безпекою на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішили розпочати примусову евакуацію дітей із батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з низки населених пунктів Костянтинівської та Селидівської тергромад.

Зокрема, евакуацію оголошували з Костянтинівки, Іжевки, Безім’яного, Білої Гори, Білокузьминівки, Віролюбівки, Диліївки, Клинового, Майського, Маркового, Молочарки, Неліпівки, Новодмитрівки, Новомаркового, Олександро-Шультиного, Попасного, Предтечиного, Ступочок, Стінок, Федорівки, Червоного (усі – Костянтинівська громада), а також із шести населених пунктів Селидівської громади – Вишневого, Григорівки, Новоолексіївки, Петрівки, Пустинки, Юр’ївки.

"Укотре наголошую: єдиний правильний вибір для цивільних – це евакуація! Евакуація рятує життя!" – написав Філашкін.

Контекст:

Покровський і курахівський напрямки залишаються, за даними Генштабу ЗСУ, одними з найгарячіших на фронті.

Влада неодноразово закликала евакуюватися жителів населених пунктів на покровському напрямку і попереджала, що російські окупанти вже близько.

20 серпня Філашкін анонсував примусову евакуацію сімей із дітьми із частини Покровського району. За його даними, там досі живе понад 53 тис. осіб, зокрема 4 тис. дітей.