Мінреінтеграції вводить примусову евакуацію сімей із дітьми в Донецькій області

Виїзд дітей буде організовано з батьками або іншими законними представниками
Фото: Мінреінтеграції / Facebook

У Покровському районі Донецької області оголосили примусову евакуацію дітей. Про це 21 серпня повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Міністерство вказало населені пункти, на які поширюється рішення: Покровськ, Родинське, Гнатівка, Даченське, Жовте, Зелене, Лисівка, Новопавлівка, Новоукраїнка, Пушкіне, Ріг, Сухий Яр, Троянда й Чунишине.

Виїзд дітей буде організовано з батьками або іншими законними представниками. Для евакуації розгорнуть приймальний пункт, де в разі потреби передбачено ночівлю, ідеться в повідомленні.

Чиновники обіцяють, що в безпечних регіонах евакуйованих дітей разом з особами, які супроводжують їх, забезпечать житлом, гуманітарною допомогою і психологічною підтримкою.

20 серпня примусову евакуацію сімей із дітьми із частини Покровського району анонсував голова обласної військової адміністрації Вадим Філашкін. За його даними, там досі живе понад 53 тис. осіб, зокрема 4 тис. дітей.

Контекст:

Покровський напрямок залишається, за даними Генштабу ЗСУ, одним із найгарячіших на фронті.

Упродовж останніх днів влада неодноразово закликала евакуюватися жителів населених пунктів на покровському напрямку й попереджала, що російські окупанти вже близько.

19 серпня начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк заявив, що для безпечної евакуації з міста залишилося один-два тижні з урахуванням темпів просування російської армії.