З наступного вівторка українці отримають перші виплати "Національного кешбеку" – Мінекономіки

Із 22 жовтня через "Дію" можна буде одержати кешбек за купівлю українських товарів
Фото: depositphotos.com

Із 22-го до 31 жовтня українці отримають перші виплати "Національного кешбеку". 646 378 користувачів програми одержать сумарно 37,2 млн грн, накопичені за купівлі у вересні. Про це 18 жовтня повідомили в Міністерстві економіки України.

Кешбек можна витратити, зокрема, на комунальні, медичні послуги, транспорт або задонатити на Збройні сили України чи придбати військові облігації.

Гроші буде нараховано тим, хто купував українські товари і якщо сума кешбеку становила понад 2 грн за вересень.

Щоб отримати кешбек, треба активувати картку для виплат у "Дії".

Наданий кешбек не оподатковуватимуть.

Виплата відбувається щомісячно, із 20 числа наступного місяця за попередній. 

Щоб отримати кешбек від держави, потрібно:

  • подати заявку через сайт чи мобільний застосунок банку, який бере участь у програмі, або звернутися у відділення. До програми долучилися "ПриватБанк", Monobank, "Укргазбанк", Sense Bank, ПУМБ, "А-банк", банк "Глобус", Ukrsibbank BNP Paribas Group, "Ощадбанк", "Акордбанк" і банк "Кредит Дніпро";
  • визначити картки, з яких ви оплачуєте покупки, і надати банку дозвіл на передавання інформації про трансакції із цих карток у магазинах – учасниках програми;
  • відкрити фізичну або віртуальну картку, куди нараховуватимуть кешбек, і в "Дії" в розділі "Сервіси" обрати картку "Національний кешбек" для виплат.

Контекст:

Про старт програми оголосили 2 вересня. За її умовами, купуючи українські товари із програми, споживачі одержуватимуть компенсацію в розмірі 10% від їхньої вартості. Водночас максимальна сума держпідтримки – до 3 тис. грн на місяць.

За інформацією уряду, у програмі зареєстровано вже 171 тис. товарів від 963 українських виробників, на які можна одержати кешбек.