Упродовж минулої доби в Києві і трьох областях України не зробили жодного щеплення проти COVID-19

Найбільше щеплень проти COVID-19 протягом минулої доби зробили в Донецькій області
Фото: ЕРА
В Україні протягом минулої доби проти коронавірусу вакцинували 2715 осіб, повідомили в Міністерстві охорони здоров'я України.

Упродовж минулої доби в Києві і трьох областях України не зробили жодного щеплення проти COVID-19. Про це свідчать опубліковані 22 березня у Facebook дані Міністерства охорони здоров'я України.

Напередодні вакцинації проти коронавірусу не проводили в столиці, Кіровоградській, Львівській та Хмельницькій областях.

Найбільше щеплень проти COVID-19 протягом минулої доби зробили в Донецькій (770), Житомирській (310), Київській (270), Луганській (210) та Дніпропетровській (190) областях.

Загалом напередодні вакцинували 2715 осіб.

В Україні зареєстровано три вакцини проти коронавірусу – від Oxford/AstraZeneca (Covishield), від Pfizer/BioNTech та CoronaVac, розроблена Sinovac Biotech.

Із 24 лютого українців вакцинують препаратом Covishield, виробленим в Індії. Згідно з календарним планом на 2021 рік, першим безоплатні щеплення роблять медикам, що працюють із хворими на COVID-19, і військовослужбовцям зі складу операції Об'єднаних сил. До листопада хочуть вакцинувати інших медиків, працівників сфер держбезпеки й освіти, а також людей віком від 60 років. Протягом 2021–2022 років 50% населення України (20 млн) планують охопити вакцинацією.

Препарати інших виробників Україна поки не отримала.

Станом на 22 березня у країні ввели 111 тис. доз вакцини проти коронавірусу. Вакцинацію завершили тільки одному українцю, йому ввели обидві дози вакцини.