Заступник командира батальйону ударних безпілотників "Ахіллес" спростував фейк про начебто браковані дрони від громади столиці

Олесь Маляревич: Сьогодні побачив чергову спробу дискредитувати Київ і Віталія Кличка, але знову технологи "дали у штангу"
Фото: Олесь Маляревич / Facebook

Громада столиці разом із мером Віталієм Кличком передає не дрони, а гроші на ЗСУ, тому замовники фейку проти Києва помилилися з історією про дрони, заявив на своїй сторінці у Facebook заступник командира батальйону ударних безпілотників "Ахіллес" 92-ї ОШБр Олесь Маляревич. 

"Сьогодні побачив чергову спробу дискредитувати Київ і Віталія Кличка, але знову технологи "дали у штангу". Розповім про шкідників. Реальних, політичних шкідників, які щоденно, всю війну, відпрацьовують гроші, атакуючи країну, Київ, ЗСУ. Сьогодні через чергового бота на кількох Telegram-помийках запустили "качку", що Київ наче передав ЗСУ браковані дрони", – написав він.

Військовий назвав тих, хто поширює таку інформацію, "шкідниками".

"Замовники проти Києва помилилися з історією про дрони. Громада столиці разом із Кличком передає не дрони, а гроші на ЗСУ! Мільярди! А вже військові частини, тобто ми, закуповуємо дрони, автівки та інше критично важливе обладнання. Ці дрони і вручає мер від імені громади, звітуючи перед громадою. Не знаю жодного притомного командира, який купив би для свого підрозділу браковані FPV. Навпаки, обирається нове й найкраще!" – написав Маляревич.

Він пообіцяв найближчими днями опублікувати більше інформації, як Київ та інші українські міста допомагають армії, і як це роблять.

"Споживайте тільки обʼєктивну й перевірену інформацію! Обізнаний – озброєний!" – наголосив заступник комбата.